EN
English Praha Plzeň Brno

Maso z lúky, Rudimov

Když přijedete na Valašsko na farmu Rudimov a projdete se po pastvinách, na kterých se celoročně pasou ovce, krávy a kozy, doslova se vrátíte v čase. Chovatel Honza Žák tady se svými lidmi už dvacet let buduje chov, který respektuje krajinu i tradiční způsob výkrmu. Zvířata neznají ustájení, klade se tu velký důraz na harmonii a přirozený koloběh jejich života. Pasou se tady mimo jiné jehňata plemene Romney Marsh, jejichž maso pořídíte i u nás v řeznictví. V Rudimově si ho sami bourají i nechávají zrát. Před časem si také otevřeli krámek a pravidelně pořádají venkovní akce s grilováním – udělejte si za nimi někdy výlet!

Jaroslav Bejda, Mladotice

Mladotice byly naším prvním a klíčovým dodavatelem přeštíků. Tamní družstvo se zasloužilo o jejich přežití – chovají je tu od roku 1976 a zdejší přeštická prasata jsou genovým zdrojem. Mladotičtí důsledně hlídají, aby čuníci neměli stejné předky tři generace zpátky. V Mladoticích se přeštíci rodí i odsud odjíždějí na jatka, která jsou vzdálená jen 15 minut cesty. Na vše dohlíží hlavní zootechnik Jaroslav Bejda.

Tůmovi, Nestanice

Rodinná farma Tůmových má už třicetiletou tradici a zaměřuje se na odchov a výkrm drůbeže. Nejdřív ji prodávali jen lidem přes plot, dnes už mají vlastní výkrm i malou porážku. Chovají hlavně kuřata, krůty, kachny a husy, u kterých – jak jinak – dbají na pohodu zvířat a aby měla dost pohybu na pastvě.

Petr Pánek, Zbiroh

Zdejší zvířata běhají od jara do podzimu na pastvinách. Ředitel Jakub Červenka nám kdysi kývl na návrh chovat volky českého strakatého skotu. Ceníme si toho, že byl ochotný to kvůli nám zkusit. Za zootechnikem Petrem Pánkem jezdíme i s ostatními Ambiente restauracemi na exkurze. Se všemi tu máme velmi přátelské vztahy.

Štěpán Homoláč, Radostov

Chov přeštíků v Radostově na Královehradecku je poměrně mladý. Chlív jim tady vystýlají slámou teprve pět let. Na starost je má zkušený zootechnik Štěpán Homoláč, který si chov i přes větší náročnost oproti ostatním plemenům prosadil u majitele, kterým je společnost Chovservis. Kromě přeštíků se na farmě starají ještě o plemeno landrasa.

Vlasta Lacina Jiroš, Amaso

S našimi chovateli je v úzkém kontaktu společnost Amaso, která pod vedením Vlasty Laciny Jiroše dohlíží na stravu, zacházení se zvířetem i na porážku. Ve vlastní výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát suchou i mokrou cestou na steaky. Vyrábějí tady taky uzeniny podle prvorepublikových receptur.

Naše maso
Dlouhá 39
110 00 Praha 1

nasemaso@ambi.cz

Telefon řeznictví:
604 237 533
Telefon e-shop:
703 193 936
U telefonu jsme během otevírací doby. Nebo pište na ereznictvi@ambi.cz – odpovíme do 24 hodin.

Přijímáme:
Ticket Restaurant, Gastro Pass, Cheque Déjeuner

Rezervace nepřijímáme

Zobrazit na mapě
Otevírací doba řeznictví
Po–Čt11.00-22.00
Pá–So10.00-22.00

Otevírací doba Pasáž
Po–Pá08.00-18.00
So08.00-16.00